Συνέντευξη του CEO

Η ιδέα για τη δημιουργία της Alto Consulting προήλθε τόσο από πλοιάρχους όσο και από μηχανικούς του εμπορικού ναυτικού με απώτερο σκοπό την παροχή υψηλών υπηρεσιών στον τομέα των επιθεωρήσεων πλοίων καθώς επίσης και των συμβουλευτικών υπηρεσιών. 

Ο καπτ. Χαρίλαος Ντούμας, εκ των ιδρυτών της εταιρείας και Διευθύνων Σύμβουλος, μιλά στο maritimes.gr για τη διαφορά που κάνει η ALTO τόσο στον τομέα των επιθεωρήσεων όσο και γενικότερα στη παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στη ναυτιλία. «Προέρχομαι από ναυτική οικογένεια με πολυετή πείρα και τεχνογνωσία σε πλοία όπως bulk carriers, tankers, passengers ships, Ro-Ro.

H πολυετής εμπειρία των στελεχών μας στα τμήματα Marine και HSQE departments των ναυτιλιακών εταιρειών, μας κάνει experts όσον αφορά τις απαιτήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η σύσταση της εταιρείας μας είναι ένα εγχείρημα που σε συνεργασία με τους καταρτισμένους συνεργάτες μας, προσφέρει στην ναυτιλιακή κοινότητα, παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με απόλυτη συνέπεια.» τονίζει ,ενώ υπεισέρχεται και στο φάσμα των επιθεωρήσεων που καλύπτει η ALTO Consulting, που είναι:

• pre-vetting

• pre- purchasing

• Psc preparation and assistance

• Navigation audits

• Internal audits ISM/ISPS/MLC

• P&I inspections

• ON/OFF Hire surveys etc.

Σχετικά με το που στοχεύουν και σε ποιες εταιρείες απευθύνονται οι υπηρεσίες που παρέχουν ο καπτ, Χαρίλαος Ντούμας επισημαίνει, «Απευθυνόμαστε στις ναυτιλιακές και τις ασφαλιστικές εταιρείες στον κρίσιμο τομέα της επιθεώρησης πλοίων καθώς και στον τομέα του consulting.»

Όμως οι υπηρεσίες της ALTO δεν οριοθετούνται μόνο στο κέντρο της παγκόσμιας πλοιοδιαχείρισης που είναι η Ελλάδα αλλά και διεθνώς, με παρουσία στα μεγαλύτερα λιμάνια παγκοσμίως. «Η εταιρεία μας πραγματοποιεί επιθεωρήσεις globally. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μας βρίσκονται μέσα στη πηγή της ναυτιλιακής βιομηχανίας της Ελλάδας και στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά. Οι υπηρεσίες μας μπορούν να πραγματοποιηθούν σε όλα τα λιμάνια του κόσμου με Έλληνες επιθεωρητές ή τους κατά τόπους συνεργάτες μας. Επίσης έχουμε αντιπροσώπους σε Βραζιλία, Dubai , Port Elizabeth, Morocco.»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights